Your first Knitting Project!

Your first Knitting Project!

 

Personlig lærte jeg meg å strikke sommeren 2018, så i strikkeverden har jeg vært i bare litt over 2 år. Når jeg skulle lære brukte jeg youtube videoer, men gjennom min reise er det mange spørsmål jeg skulle ønske var mer tilgjengelige. Som nybegynner valgte jeg å begi meg rett ut på design og mine første to plagg Melrakki Voff og Melrakki Genseren resulterte i å ha alt for løs strikkefasthet. Her vil jeg komme med noen generelle tips sammen med hvordan jeg personlig valgte å gjøre ting. 

 

  1. Velg ditt første prosjekt: 

Generelt tips: Det vanligste tipset når en skal begi seg ut på sitt første ordentlige strikkeprosjekt er å starte smått, da har en mer kontroll og en vil ikke føle det er for uoverkommelig. 

Hva jeg gjorde: Personlig så liker jeg å tenke stort. Jeg bega meg rett ut på gensere som fersk strikker. Det ga meg uendelig mye stolthet å klare å fullføre en genser. 


  1. Strikkefasthet: 

Strikkeoppskrifter har oftest oppgitt strikkefasthet. Det er den strikkefastheten som er brukt på plagget, og avvik enten i + eller - vil resultere i et for stramt eller for løst plagg. 

Dette kan påvirkes følgende faktorer:

  • Din egen strikkefasthet
  • Feil pinnestørrelse
  • Feil type garn

Generelt tips:  Øv deg med å strikke prøvelapper. Da vil du se om du strikker for stramt eller for løst. Dette er noe som ofte vil endre seg etterhvert som en har fått på plass teknikken, men de fleste strikker enten litt stramt eller løst. Det kan være greit å strikke en prøvelapp i det garnet en skal bruke til sitt prosjekt for å se om det er et stort avvik i strikkefasthet. Er det for stramt kan en bruke en større pinnestørrelse og er det for løst kan en bruke en mindre pinnestørrelse for å korrigere strikkefastheten. 

Hva jeg gjør: Jeg Personlig synes dette er en kjedelig prosess. Prøvelapper er noe jeg ytterst sjeldent begir meg ut på. Et personlig tips fra meg er å strikke noe lite som skal toves for å få ned teknikken og finne frem til kontrollen på strikkefastheten.

Et anbefalt plagg for dette er : Akilak Vottene

 

 

Disse er små, raske og bruker de teknikkene som er vanlig å bruke på en genser, så det er god trening til større prosjekter. De skal også toves, så litt avvik i strikkefastheten eller generell knoting har ingen stor betydning fra eller til. 


Er disse grunnleggende tingene på plass er du i bunn og grunn klar til å begi deg ut på ditt første strikkeeventyr. 

Under her er noen av de youtube videoene jeg brukte da jeg lærte meg å strikke. I tillegg er det noen av videoene jeg har laget personlig. Vell og merke er dette de teknikkene jeg bruker. Det er forskjellige måter å strikke både rette og vrange masker. Finn den teknikken som passer deg. 


 

 

 

 Hvordan felle av:

 

Generelt: Hvordan strikke på rundpinne. (Dette er teknikken jeg har i omtrent alle oppskriftene mine) :


Føler du deg klar for å begi deg ut på din første genser, men trenger litt hjelp på veien har jeg lagd en steg for steg fremgang av hvordan en lager en Yanaha genser. Den finner du her: KOMMER SNART

 

 
Kommer snart

Flere tips for nybegynnere (og veteraner) kan du finne i min første bok:

Eventyrstrikk fra @loparefur